vineri, 29 aprilie 2011

Dacă vrei ..

Dacă vrei privirea să-mi las în podea
Calcă peste ea, calcă peste ea.
Dacă vrei de tine să simt că-s robit,
Lasă-mă uimit, lasă-mă uimit.

Dacă vrei cu tine lumina s-o împart,
Lasă-mă să ard, lasă-mă să ard.
Dacă tot ce-i dus vrei din urmă s-ajung,
Lasă-mă să curg, lasă-mă să curg.

Dacă vrei să ştii ce-am în suflet şi-n gând,
Lasă-mă să cânt, lasă-mă să cânt,
Lasă-mă să cânt, lasă-mă să cânt,
Lasă-mă să cânt, lasă-mă să cânt...


8 comentarii:

  1. "Nu ma intreba nimic"

    Nu ma-ntreba nimic in noaptea asta
    Nici cat e ceasul nici ce ganduri am
    Mai bine lasa-ma sa inchid fereastra
    Sa nu vad frunzele cum cad din ram.

    Fa focul si preumbla-te prin casa fara sa spui nimic, nici un cuvant
    Vreau sa ma simt la tine acasa, sa n-aud frunzele cum zboara in vant
    Invaluita in straie de culcare aseaza-mi-te alaturea in gand
    Si deapana mereu fara incetare, sa n-aud frunzele sub pasi cum gem.

    RăspundețiȘtergere
  2. Preferata mea de la "Celelalte cuvinte". Nu ma mir...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anda: Preferata mea e 'Zmeie' :)

    @Anonim: Nu te intreb nimic. Nu spun nimic. Iti zambesc doar.

    RăspundețiȘtergere
  4. recunosc, nu ascult celelalte cuvinte, dar dupa ce melodia lor a fost folosita ca si coloana sonora la o reclama, "daca vrei" mi-a ramas in cap. te salut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu azi ma simt politic, daca tot ai adus vorba despre copii in legatura cu poza cu scuterul pe strada ai ca in Iraq de pe blogul lui Costin Comba, de aceea am sa iti pun o intrebare poltica (de loc politicoasa, deoarece NU ala e stilul mau cand vorbesc despre politica, si nu mai ales cu femei), intrebare la care NU esti obligata sa raspunzi, si daca te azvrle pe tine personal sau pe vreunul din cititorii ulteriori ai acestui blog in vreun butoi de melancolie, eu iti recomand cum le zic la toti: evitati filozofia si poezia, mai ales aia cu metafore in ea ca va cauzeaza la cap in mod ireversibil, si nu credeti ce va zic francezii sectanti criminali antisemiti psihopatologici de gen cioran si nici cei romani afiliati lor inca si mai criminali de gen noica, si daca nici acum nu v-ati calmat, sunati la 112 in Europa si 911 pe Nord-America.

    Intrebarea este: ce rezolvare sau propunere ajutataoare de rezolvare ai ca sa le ajuti tu personal (inclusiv cine mai trece pe aici daca citeste intrebarea) pe fetitele cetatene romane de la sate supuse la incest, fe femeile cetatene romane suopuse la baatie zilnica de spti betivi si dizinhibati , gen Liiceanu, pe fetitele de tigani supuse la exploatare si abuz fizic si sexual si de catre ai lor si de catre ai altora, si in general, deci, ce poti sa faci CONCRET pe teren unde esti de pe blogul tau ca sa ajuti imaginea real proasta a Romaniei in lume, ea fiin din mod cat se poate de obiectiv proasta NU din cauza tiganilor dar din cauza prostiei masive si uriase a peste 85 % din blogerii de limba romana de pe mapamond si a permanaentului antisemitism la romani ? Eu iti stiu deja reactia,deci nu voi mai vevi ninapoi, daca vrei sa ma surprinxi in mod placut, zicandu-ma ca am gresit cumva ai voie sa ma cauti pe google si sa imi zici ce si unde am gesit, ai de asemenea voie sa ma cauti ca sa vii sa ma injuri sau sa iti reversi supararile cauzate de altii sau chiar de catre tine fata de tine insuti, deoarece eu, anuntand ca aceasta este o intrebare poltica, mi-am asumat automat si rol de para traznet, stiut fiind ca una din functiile cele mai importante ale unui poltician, in afara de a se poza cu Daniel, parintele, mai este si aceea de a fi paratrznet pt diversele suparari ale oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @drcraciun: N-am sa te caut, desi ai fost dragut si mi-ai dat voie, si nici n-am sa-mi revars asupra ta toate frustarile si nemultumirile mele.
    Am sa-ti raspund aici si daca vei fi curios imi poti gasi raspunsul.

    Pentru femeile si copiii abuzati si batuti nu pot sa fac nimic concret. E trist, dar este adevarat. Nu am nici o putere concreta aici sau inafara blogului. In multe din cazurile spuse de tine ar trebui sa intervina Asistenta sociala, Protectia copilului, Politia, etc. Eu nu sunt niciuna dintre acestea. Mi se pare crud ca se folosesc pentru cersit copii de cateva luni si nu intervine politia pentru a-i lua si a le gasi o familie mai buna.

    Sincer, nu stiu cum vede strainatatea Romania prin prisma bloggerilor de limba romana. In primul rand pentru ca nu cred ca strainii stiu limba romana. Si plecand de la aceasta premisa presupun ca se uita doar la fotografii. Iar aici nu pot fi acuzata de nimic pentru ca in fotografiile mele Romania e mereu cu profilul bun la vedere.

    Cred ca imaginea unei tari este facuta de informatia care ajunge in celelalte tari: presa, turisti, emigranti, etc. Nu vine nimeni sa scotoceasca in gradina ta, dar daca tu spui peste tot ca ai doar mere stricate, te vor crede.

    RăspundețiȘtergere
  7. in trecere pe aici am dat de intrebarea adresata de drcraciun...
    ma raliez raspunsului dat de OFZ adaungand ceva...
    am avut ocazia de a intra in contact cu persoanele despre care vorbeste drcraciun si trebuie sa-ti spun ca ai uitat sa mentionezi un lucru...in marea marea lor majoritate acesti oameni refuza sa fie ajutati,chiar daca se plang de viata grea si chinuita pe care o duc?
    stii ce spun?
    "asta ne e datul" si asta o spun chiar femeile acelea batute si tot asa le cresc si pe fetele lor...
    nimeni nu poate fi salvat daca nu isi doreste asta...
    noi,cei care ne exprimam gandurile,trairile sau ce ne mai trece prin cap pe bloguri nu ne putem substitui institutiilor statului...in concluzie,intrebarile adresate aici lui OFZ si celor care o viziteaza ar trebui sa le adresezi mai intai celor care,dincolo de raspunsuri ar trebui sa arate in ce fel rezolva aceasta problema...iar marea problema este educatia...mai corect,lipsa ei...

    RăspundețiȘtergere
  8. @pandhora: Cred ca ajutorul trebuia dat celor care il cer sau care nu au cum s-o faca (ma refer la copii). Si cred ca ar trebui sa facem mai mult atunci cand intram in contact cu oameni care au nevoie de noi. Iar despre cum ne vedem restul lumii, intr-adevar aici suntem direct responsabili: fie ca cetatean in propria tara, fie ca turist sau emigrant in altele.

    RăspundețiȘtergere

Etichete

atitudine (312) viata (297) fotografii (296) recomandare (213) timp (133) proza scurta (131) dragoste (127) jurnal (106) căutare (103) video (101) literatura (98) recenzie (96) dorinta (89) peisaje (80) amintiri (78) Despre locuri si orase (77) călătorii (75) roman (69) film (64) feminin (62) eseu (60) contrasens (56) Bucuresti (54) România (53) poezie (51) muzică (46) portret (44) poveste (44) instantaneu (43) primavara (39) sarbatoare (39) Tams (37) copilărie (36) animale (31) vacanță (31) educatie (30) incredere (29) toamnă (29) campanie (24) turism (24) targ (23) aniversare (22) arta (19) concert (19) propunere (18) relatii (18) Adena (17) muzeu (16) responsabilitate (16) animatie (15) expozitie (15) joc (14) colectie (13) voluntar (11) model (10) Cortázar (8) Simone de Beauvoir (8) Milan Kundera (7) ReUseMe (7) Mihail Bulgakov (6) Kawabata (5)

Creative Commons License

Arhivă blog

Despre mine